Stadslandbouw Gent

Officiële pagina van de Gentse Werkgroep Stadslandbouw. De werkgroep stuurt de transitie naar stadslandbouw in de stad Gent mee aan.

Wat kunnen we leren van het zuiden? Cuba als model van duurzame ontwikkeling

Intal Gent en ICS presenteren:

We kunnen nog veel leren van onze zuiderburen. Dit zal duidelijk worden tijdens deze avond waarop we een virtuele reis maken naar Cuba; het land die door de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de hieropvolgende drastische daling van de olie-toevoer, meer dan gelijk welk land ter wereld heeft moeten inzetten op een duurzame vorm van ontwikkeling.

Tijdens een korte quiz gunnen we u een eerste blik op de graad van duurzame ontwikkeling in Cuba. Vervolgens neemt de documentaire “The Power of Community: How Cuba survived  peak oil” u verder mee op het pad van het Cubaanse volk, hun moeilijkheden en hun strijd evenals hun creativiteit in deze moeilijke periode. Tenslotte gaan we samen met Isabelle Vanbrabant en Steven Vroman (Low Impact Man) in gesprek om een antwoord te krijgen op de vraag: Wat kunnen we leren van Cuba als model van duurzame ontwikkeling en valt dit toe te passen in België?

Waarheen?  
Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9, Gent
Wanneer?  
13 maart
Deuren open vanaf 19u voor proevertjes van korte-keten-kost.
Start: 19u30
Einde: voorzien rond 22u15

Hier meer info

 

1337864276-cuba1-528x353

Credits

 

Eén reactie op “Wat kunnen we leren van het zuiden? Cuba als model van duurzame ontwikkeling

  1. Frits stoop
    30/08/2020

    Wij zouden een meer betrokken samenleving kunnen krijgen want die zijn wij aan het verliezen dat zag ik ondanks zaken die schrijnend zijn op Cuba hier gaat het nergens meer over alleen waar wij recht op hebben zo als onbeperkt vliegen niet kijken waar alles van Daan komt lekker goedkoop enz,en daar worden we op afgerekend .

Comment...

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 09/03/2014 door in Nieuws.