Stadslandbouw Gent

Officiële pagina van de Gentse Werkgroep Stadslandbouw. De werkgroep stuurt de transitie naar stadslandbouw in de stad Gent mee aan.

Stadslandbouw­verhalen en nieuw­jaars­resoluties

2017!

Wat brengt het nieuwe stadslandbouwjaar?

Het nieuwe stadslandbouwjaar wordt ingeluid met drie onderwerpen waar muziek in zit, waar uit geleerd kan worden en waar we samen mee aan de slag kunnen gaan. Bovenal gaan we de discussie aan met iedereen en is er ook plaats om jouw stadslandbouwplannen uit de doeken te doen.

1. Urban Smart Farm is in 2016 van start gegaan en gaat er vol tegenaan in 2017. Door een gesloten ecosysteem van Aquaponics en LED wordt het mogelijk om zowel duurzame vis als een heel assortiment aan kruiden te kweken. In dit innovatieve project wordt hoogstaande technologie gecombineerd met een slimme korte keten aanpak. Kenny Vandenbroucke deelt ons zijn inzichten.

2. Privétuinen – Hoe is de visie op tuin door de jaren heen is veranderd in Vlaanderen? Hoe gebruiken mensen in Oost en Noord Europa hun tuin? Hoe veranderd dit, wat kunnen we hiervan leren en wat zijn de mogelijkheden vanuit de huidige situatie in het Gentse. Bert Vermaut brengt zijn verhaal

3. Het opschalen van de korte keten: hoe kunnen we dit op een duurzame manier doen? Veel stemmen gaan op om de korte keten niet enkel te richten naar consumenten, maar ook korte keten systemen opzetten die zich richten naar retailers, grootverbruikers, publieke instellingen en horeca. De stad Gent heeft een studie uitgeschreven om een draagvlak hiervoor te vinden. Hoe kunnen korte keten principes zoals een fair inkomen voor de boer worden behouden en hoe kunnen we de boer en de chef, de gerant, de school met elkaar matchen? Maarten Crevits (ILVO) vertelt meer hierover.

En laatste maar niet de minste – wat is jouw stadslandbouwproject in 2017 en hoe kan Stadslandbouw Gent daarbij helpen?

20u00: Deuren en bar open
20u30: Open gesprekken
21h30: Wat is jouw Stadslandbouw Project?
22u00: De Open Forum bar

Inkom Gratis

Locatie: De Vooruit, Gent

Comment...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11/01/2017 door in Nieuws.
%d bloggers liken dit: