Stadslandbouw Gent

Officiële pagina van de Gentse Werkgroep Stadslandbouw. De werkgroep stuurt de transitie naar stadslandbouw in de stad Gent mee aan.

De boerse rebellen van Gent

Boerse boeren

Het open forum op 1 juni in de DOK-kantine sluit perfect aan op het vorige waarin we de documentaire Les Liberterres hebben vertoond. Wie erbij was, kreeg het inspirerende verhaal te horen van vier rebelse boeren die elk op hun eigen volhardende manier voor een duurzame en economisch leefbare landbouw ijveren.

In het forum van 1 juni op DOK demonstreren we de Gentse initiatieven die even hard pionieren in wat ze doen, niet uit eigen belang of voor puur economische groei.

Wie zijn de hedendaagse rebellen van Gent en wat is hun drijfveer? Wie zijn hun doelgroepen, bereiken ze voldoende mensen of blijven ze eerder in de marge hangen? Wat kan beter en waar willen ze naartoe? Zijn ze m.a.w. wel of niet in hun missie geslaagd en wat is hun volgende uitdaging?

Houden ze het vol tegenover het systeem, het strakke beleid, de overgeregulariseerde markt, de conventionele landbouwmethode en wat zijn de succesfactoren van deze stadsboeren?

Willem Van Gucht start al eerste om te ‘getuigen’ in dit forum en daar zijn we trots op! Willem was de oprichter van GROEnTEN uit GENT en The Green Bastards, zetelt al veel langer in de werkgroep stadslandbouw, en is al jaren een fervent tuinier.

  • Willem Van Gucht, Green Bastards (artistieke voorbeeldtuin op de Vooruit) en GROEnTEN uit GENT (sociale stadslandsbouw in de publieke ruimte)
  • Michiel Demey (permacultuur op het land met Far Field en overleven met permacultuur in de stad met Houdbaar)
  • Nathalie Snauwaert over voedselproductie in stadsontwikkeling (van spilvarkens naar voedselbos in het Victoria Regiapark te Gentbrugge)
  • Alex Floré van Rawijs (transformatie van sierteeltbedrijf naar zelfpluktuin en bioboer)
  • Joksie Biesemans, GROEnTEN uit GENT, Vzw de stadstuin, Vistuin en Tuin van China (educatie en participatie stadsbewoners)

Locatie: DOK, Splitsing Afrikalaan-Koopvaardijlaan, 9000 Gent

Comment...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 01/06/2016 door in Nieuws.
%d bloggers liken dit: