Stadslandbouw Gent

Officiële pagina van de Gentse Werkgroep Stadslandbouw. De werkgroep stuurt de transitie naar stadslandbouw in de stad Gent mee aan.

Landbouw en natuur: 1 + 1 = meer dan 2

Landbouw en natuur worden vaak als tegenpolen gezien, als ‘natuurlijke vijanden’. Belangenorganisaties aan beide zijden én de overheid houden die tegenstelling in stand. Liggen de twee je nauw aan het hart en weiger je deze tegenstelling zomaar te aanvaarden? Kom naar deze gespreksavond en denk en praat mee over alternatieven.

12741966_530344793804898_8918461560032481514_nHet startschot wordt gegeven met ‘Het ritme van de rups’, een korte documentaire van Wervel vzw die inzicht geeft in twee landbouwsystemen: in de Braziliaanse Cerrado en in Vlaanderen. Het industriële landbouwsysteem verwoest de natuur en verbruikt enorm veel water en andere grondstoffen. Enkel de economische elite vaart wel bij dit systeem. Het agro-ecologische landbouwsysteem daarentegen werkt samen met de natuur en versterkt de lokale gemeenschap.

Benny Van de Velde, medewerker bij Wervel en CSA-boer uit Gent (Community Supported Agriculture) geeft deskundige uitleg bij de documentaire en spit de schijntegenstelling landbouw-natuur verder uit. Met concrete voorbeelden toont hij aan dat we door landbouw en natuur te verbinden tot een nieuwe, meer duurzame economie kunnen komen. Ook Jos Willemsen, eco-effectief ondernemer, heeft hier veel over te vertellen. Hij houdt een vurig en aanstekelijk pleidooi voor verweving tussen landbouw, natuur, recreatie, toerisme en educatie.

Herbeleef:
Presentatie Jos Willemsen: eco-effectief ondernemen-presentatie Belmundo
Presentatie Benny Van de Velde: Wervel_Belmundo
Foto’s

Comment...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: