Stadslandbouw Gent

Officiële pagina van de Gentse Werkgroep Stadslandbouw. De werkgroep stuurt de transitie naar stadslandbouw in de stad Gent mee aan.

Samenwerking tussen nieuwe en bestaande boeren, in en rond de stad – 05 November

Steeds meer mensen, vaak niet afkomstig uit de landbouw, voelen zich geroepen om als boer bij te dragen aan meer lokale voeding. Even vaak is het voor die boeren zeer moeilijk om aan grond te raken. Veel hebben ze meestal niet nodig, een tweetal hectare. Maar aan de huidige marktprijzen – vooral rond Gent – kunnen ze die niet kopen.

Jen Nold uit Bierbeek was zo’n boerin. Ze had een goed plan, maar geen grond. Tot ze Jan Vanhumbeeck tegen kwam. Hij is varkensboer en akkerbouwer en had niet persé grond op overschot. Maar als er voldoende financiële compensatie was, wilde hij haar wel een perceel van een dikke hectare verhuren. En zo geschiedde. Jen teelt al vier jaar groenten voor een 300­tal mensen uit Bierbeek. Jan krijgt een correcte vergoeding voor zijn grond en loonwerk. En zijn boerderij krijgt met al dat volk over de vloer meteen ook een nieuwe dynamiek. Jen en Jan komen deze avond speciaal van Leuven naar Gent om hun verhaal te vertellen.

Wil u als landbouwer ook kansen geven aan nieuwe boeren, en tegelijk voor uw eigen boerderij een winstsituatie creëren door bijvoorbeeld nieuwe afzetkanalen te vinden? Kom dan eens luisteren naar Jen en Jan en ontmoet achteraf misschien de nieuwe boer waarmee u binnenkort zal samenwerken.

De inkom is GRATIS.

De Werkgroep Stadslandbouw trakteert achteraf op een glaasje. Wij hopen op uw massale komst.

Deuren open om 19:30, forum start om 20:00

Waar: Zaal Vooruit, Sint­Pietersnieuwstraat, Gent

 

1891216_344457729060273_2909104928558024814_n

Advertenties

Comment...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16/10/2014 door in Nieuws.
%d bloggers liken dit: